Rookworst

Rund- & varkensvlees

Échte rookworst, gemaakt van 100% vlees! Op een ambachtelijke wijze bereid en op smaak gebracht met een uitgebalanceerde kruidenmelange.

Lees verder ›

Échte rookworst, gemaakt van 100% vlees! Op een ambachtelijke wijze bereid en op smaak gebracht met een uitgebalanceerde kruidenmelange, in een natuurdarm afgestopt en traditioneel gerookt op beukenhout. Mede dankzij de modernste techniek en het vakmanschap van onze worstmakers is de kwaliteit gegarandeerd.

Zonder gluten, zonder soja, zonder toegevoegd water, zonder smaakversterkers. Pure smaak, volledig allergenen vrij!

Mastenbroek Vleeswaren levert deze rookworst in fijn en grof, vers of voorgegaard en in 100% varkensvlees of 100% rundvlees.

Rookspek

varkensvlees

Gezouten en gerookt mager spek, aan het stuk of in dobbelsteentjes.

Lees verder ›

Mager gerookt spek van Mastenbroek is echt lekkerder! Hoe dat komt? Het spek wordt eerst "gekant" zodat een courante zij spek overblijft. Vervolgens wordt het op traditionele wijze gezouten dus absoluut niet gespoten! Bij deze wijze van zouten wordt geen zout ingebracht, maar moet het spek zelf zijn zout opnemen. Na enige tijd wordt het spek afgewaterd (gewassen) en op traditionele wijze gerookt.

Zo ontstaat een echt lekker spek dat een traktatie is bij bijna elke maaltijd.

Uitermate geschikt om te koken of te bakken.

Knakworst

Varkensvlees

Hot-dogs, frankfurter worstjes, wiener... Uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer, de basis zijn knakworsten. Dus hoe je ze ook noemt, met onze knakworsten is het elke keer weer genieten...

Lees verder ›

Knakworst. Kent u ze nog, die ouderwetse oer-Hollandse traktatie? Die écht knakkende knakworst?

Mastenbroek Vleeswaren levert deze klassieker die door het knakken telkens weer die specifieke mondsensatie geeft. Ambachtelijk bereid van eerste klas vlees en afgestopt in een arbeidsbesparende collageendarm waardoor een constant kaliber bereikt wordt.

Deze favoriet van jong en oud wordt gegaard en vanzelfsprekend op traditionele wijze gerookt. Zo ontstaat een lekkere knakworst waar je als producent trots op kunt zijn want: èchte knakworst is wel lekker!!

Gekookte worst

Varkensvlees

Originele Gelderse gekookte worst. Hoe standaard kan het zijn? Totdat je deze gekookte worst proeft!

Lees verder ›

Originele Gelderse gekookte worst. Hoe standaard kan het zijn? Totdat je deze gekookte worst proeft! Dan blijkt het verschil tussen gekookte worst en gekookte worst groot te zijn.

Gemaakt met alleen maar zuivere ingrediënten. De echte Gelderse is van varkensvlees en wordt gewaardeerd door iedereen, van jong tot oud.

Balkenbrij

Varkensvlees

Een absolute aanrader, deze balkenbrij. Mooi stevig, kruimelt niet in de pan en is fantastisch van smaak.

Lees verder ›

Échte winterkost! Als het buiten donker en guur is, de bladeren van de bomen vallen en de wind rond je oren giert, wordt er weer balkenbrij gemaakt. Ontstaan in vroeger tijden als bijproduct van de traditionele slacht in de slachtmaand.

Goed gevuld, lekker stevig ouderwets eten. Als seizoensprodukt wordt nu van oktober tot maart de originele gelderse balkenbrij gemaakt. Mastenbroek Vleeswaren levert natuurlijk deze originele gelderse balkenbrij in de wintermaanden.

Een absolute aanrader, deze balkenbrij. Mooi stevig, kruimelt niet in de pan en is fantastisch van smaak. Balkenbrij is een produkt wat erg weinig vet bevat, namelijk nog geen 5 procent.

Zeeuws spek

Varkensvlees

Vers afgebakken zeeuws spek. Hiervoor worden alleen de mooiste en magerste buiken gebruikt die zorgvuldig, op traditionele wijze gezouten worden.

Lees verder ›

Zeeuws spek is een Zeeuws streekgerecht. De basis is een stuk doorregenspek zonder zwoerd. Deze ouderwetse variant werd zachtjes gaar gekookt met zout, peper, laurier of andere in de ouderwetse keuken beschikbare kruiden.

Vers afgebakken zeeuws spek. Hiervoor worden alleen de mooiste en magerste buiken gebruikt die zorgvuldig, op traditionele wijze gezouten worden. Dit betekent dat het spek nooit teveel zout opneemt waardoor de smaak optimaal bewaard blijft. Nadat het spek licht gedroogd en gerijpt om de volle smaak naar boven te halen wordt het spek gekruid met een speciale mix van kruiden en daarna afgebakken. In tegenstelling tot wat vandaag de dag veel gebeurd wordt dit spek niet gefrituurd, maar op ouderwetse wijze gebakken in een moderne hete-lucht oven.

Paardenworst

Paard- & varkensvlees

De paardenworst is supermager met een heerlijke smaak. Gerookt op echt hout in een moderne rookkast, waardoor alle aroma's van het vlees naar boven komen. Zo kun je met een gerust hart genieten van een plakje extra!

Lees verder ›

Duurzamer vlees als paardenvlees is niet te koop; de paarden lopen vrij rond en grazen in de weilanden.

Een jarenlang groeiproces dat zich afspeelt in de natuur en dat uiteindelijk kwaliteitsvlees wordt. Paardenvlees is geen "product" van de bio-industrie, paarden worden in een aantal landen van Europa, waaronder Nederland, niet gefokt voor het vlees. Daarnaast is het vlees bijzonder mager en rijk aan ijzer.

Brabantse metworst

Varkensvlees

Dit is pas écht genieten: een zachte metworst, gerookt en gerijpt. Smelt op de tong!

Lees verder ›

Speciaal is 'ie zeker, deze brabantse metworst. De basis is sappig, mager varkensvlees opgebouwd met een snufje zout en op smaak gebracht met een onnavolgbare mix van kruiden en specerijen. Na het afstoppen krijgt hij zijn rust om te rijpen en die unieke smaak te ontwikkelen. Uiteindelijk is een ambachtelijk rookproces met ècht hout de laatste fase om de heerlijke aroma's en de zachte, fijne smaak vrij te laten komen.

Pas dan is het optimaal genieten van het o zo zachte karakter van de brabantse metworst.

Ossenworst

Rundvlees

Vandaag de dag gemaakt van vers, mager rundvlees, op smaak gebracht met een specifieke kruidenmelange is dit een worst met een fijne, zachte structuur.

Lees verder ›

Een delicatesse die haar oorsprong vindt in de zeventiende eeuw. Toen werden op grote schaal ossen uit Denemarken en Duitsland geïmporteerd. De specerijen in deze worst ( peper, kruidnagel, foelie en nootmuskaat) kwamen uit Nederlands-Indië.

Vandaag de dag gemaakt van vers, mager rundvlees, op smaak gebracht met een specifieke kruidenmelange is dit een worst met een fijne, zachte structuur.

Uitstekend geschikt voor op een toastje, vriendelijk voor de slanke lijn. Deze ossenworst bevat zo'n 8% vet, uitermate "light".

Leverworst

Varkensvlees

Leverworst van Mastenbroek Vleeswaren wordt gemaakt van 100% vlees, waarvan 35% verse lever. Hierdoor ontstaat een volle, natuurlijke smaak.

Lees verder ›

Dat leverworst al een tijd bestaat, weten we omdat er een leverworstrecept bekend is uit de 17e eeuw. In die tijd werd leverworst gemaakt met kruiden die door de VOC uit het verre Oosten werden meegenomen.

Leverworst van Mastenbroek Vleeswaren wordt gemaakt van 100% vlees, waarvan 35% verse lever. Hierdoor ontstaat een volle, natuurlijke smaak. Omdat er geen kunstmatige bindmiddelen worden gebruikt, heeft deze leverworst een smakelijke structuur. Fijn en grof, allebei lekker!

Ongeveer 60% van de leverworst wordt gebruikt als broodbeleg, 40% wordt gegeten als borrelhapje of snack.

Braadworst

Varkensvlees

In Nederland een typisch seizoensworstje; afgevuld in een echte natuurdarm voor een goede "bite".

Lees verder ›

In Nederland een typisch seizoensworstje; afgevuld in een echte natuurdarm voor een goede "bite". Deze worst doet denken aan een warme zomer, frisse sla en uiteraard een gezellige barbecue. De Duitsers eten de "Weißwurst" het hele jaar door, gecombineerd met kartoffel- salade en een biertje. Ook de Engelsen lusten deze worstjes het hele jaar door, met name bij het ontbijt met gebakken eieren.

De braadworst is voorgegaard om snel en gemakkelijk bereid te kunnen worden. Nooit meer vergissen op de BBQ, als de worst bruin is kan hij gegeten worden.

Grillworst

Varkensvlees

Naturel of met kaas, gebakken of om zelf af te bakken, aan u de keuze.

Lees verder ›

Broodbeleg: doe het eens anders! Een plakje jonge kaas en een stevige plak grillworst van Mastenbroek Vleeswaren. U herkent uw brood niet meer. Ook bijzonder geslaagd als hapje bij een biertje of borreltje, verjaardag, kinderpartijtje en nog veel meer gelegeheden.

Deze grillworst wordt vers afgebakken in een moderne computergestuurde hete-lucht oven ( dus niet gefrituurd) waardoor de binnenkant lekker mals blijft en de buitenkant die typische grillsmaak heeft. Aan deze typische smaak wordt ook bijgedragen door de unieke kruidenmelange aan de buitenkant. Daarnaast maken we een variant met échte Goudse kaasblokjes.