Mastenbroek Vleeswaren

ons bedrijf

De smaak van kwaliteit!

Mastenbroek Vleeswaren: Gestart eind jaren '60 van de vorige eeuw met een assortiment vleeswaren en worstsoorten voor de groothandel. Begin jaren '90 werd in eigen beheer begonnen met de productie van een aantal specifiek Nederlandse worstsoorten spelend met de gedachte "dat kunnen wij veel beter!" oftewel: "De smaak van kwaliteit"!

Liefde voor het vak

Nu vindt de productie plaats in een hypermoderne worstmakerij in Epe, ingericht naar de laatste wettelijke eisen. Hier worden op grote schaal zo'n vijftien soorten worst en spek ambachtelijk en met liefde bereid. In de producten zie en proef je de tientallen jaren ervaring van het bedrijf.

Lekker het lekkerst!

Productspecialisatie speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering, maar het leveren van kwaliteit is de basis van ons product. Het begint bij het selecteren van het verse vlees, de zorgvuldig gebalanceerde kruidenmelanges en de lekkerste recepturen, net als bij al onze collega's wat dan eindigt met een prachtig, smakelijk product, op papier dan... Na uitvoerige controles wordt het vlees op maat gesneden, gemalen en gemengd met de kruidenmelange en zoals het spreekwoord zegt: "een foto zegt meer als duizend woorden" zegt één stukje worst meer als duizend verhalen. Mastenbroek Vleeswaren beschikt over moderne apparatuur, zoals digitaal gestuurde rookkasten. Daarmee wordt het "ouderwetse" van het ambacht gecombineerd met precisietechniek om zo een constant en toch ambachtelijk product te kunnen maken. Trouwens, wat betekent "ambachtelijk" nog vandaag de dag? Alleen handwerk of kleinschalig? Door het werken "met hart en hand" wordt de kans op fouten vergroot, vandaar dat Mastenbroek Vleeswaren waar mogelijk vaste routines gebruikt.

EG erkend

In 2003 kreeg Mastenbroek Vleeswaren een EG-erkenning. Dat betekent dat het procesbeheersingssysteem onder constante controle van de VWA staat. In 2008 werd de volgende stap gezet, een HACCP-certificering. Dit certificaat voorziet in een gegarandeerde, constante kwaliteit op het gebied van hygiëne en een op de toekomst gericht bedrijfsplan. Zo is de voedselveiligheid van alle producten gewaarborgd. Door veranderingen in de eisen voor het HACCP certificaat is eind 2012 besloten het certificaat te stoppen, aangezien de meerwaarde van het certificaat door de eisen is teniet gedaan.
Door deze werkwijze ontstaat een ambachtelijk en lekker eindresultaat met de fijnste smaak en de mooiste structuur. Mastenbroek Vleeswaren levert een constant en gecontroleerd product, dat nauwkeurig is afgestemd op de wensen van de klant.

Nieuwsgierig geworden door deze informatie? Neem contact op met het verkoopteam, Mastenbroek Vleeswaren denkt altijd mee om een op maat gesneden product te leveren.